Hírek

2015.11.06. 10:27

Lángok csaptak fel a katasztrófavédelmi igazgatóság udvarán

Lángok csaptak fel november 4-én délután a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság udvarán. A tűz persze ellenőrzött körülmények között keletkezett, tálcatűz oltását, a porral oltó készülék használatát gyakorolta az igazgatóság állománya az aznap megtartott tűzvédelmi oktatás keretében.

November 4-én tartotta éves tűzvédelmi és munkavédelmi oktatását a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az oktatáson, melyen a megyei állomány valamennyi munkatársa részt vett, elsőként a munkavédelmi, majd a tűzvédelmi szabályokról kaptak tájékoztatást a jelenlevők. Gál Krisztián c. tűzoltó törzszászlós, munkabiztonsági felügyelő ismertette a vonatkozó jogi szabályozást, szólt a munkavédelem eszközeiről, ugyanakkor kitért a munkavállaló és a munkáltató jogaira, valamint kötelezettségeire is.

A felügyelőt Roboz József tűzoltó alezredes, tűzvédelmi megbízott tájékoztatója követte, melyben nagy hangsúlyt kapott a tűzveszélyes tevékenységek, valamint a mindennapi használat során előforduló alapvető tűzvédelmi szabályok ismertetése, gázpalackot tárolása, az áramtalanítás jelentősége, valamint az igazgatóságon található elektromos kapcsolószekrények, gázfőcsapok helyére vonatkozó tájékoztatás. Az elméleti oktatást gyakorlat is követte, hiszen a résztvevők a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság közreműködésével egy tálcatűz eloltását gyakorolhatták. Ezzel az állomány valamennyi tagja kipróbálhatta és elsajátíthatta a porral oltó készülék helyes használatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!