Hírek

2016.10.24. 16:09

Lapozza fel a reformációt- rendkívüli köztéri installáció került az evangélikus templom elé

Szombathely - Monumentális könyv került a szombathelyi evangélikus templom elé. A reformációról szól, ahogy a következő év is.

Bakos Ágnes

Akkora könyvet hoztak Szombathelyre, hogy az csak egy teherautón fért el. Két méternél is magasabb az Evangélikus képeskönyv.

Tizenkét oldala lapozható: bemutatja az evangélikus egyház történetét és jelenét a reformáció kezdetének közelgő ötszázadik évfordulójának tiszteletére. A rendkívüli köztéri installációt Szombathelyen elsőként Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész lapozta fel. - Itt fog állni a templom előtti téren egy-két hónapig, de lehet, hogy átkerül a Fő térre. A gyülekezeti tagoknak, hittanosoknak, konfirmandusoknak szól, de mindenkinek, aki erre jár és szeretne a reformációról ismereteket gyűjteni, egy nagyszerű lehetőség - mutatta a színes, hatalmas könyvet. Nem csak látható, „hallható" is lesz az Evangélikus képeskönyv:

- Szeretnénk majd a Credo rádióban a könyv egy-egy oldaláról tematikus beszélgetéseket szervezni - tette hozzá a lelkész. A különleges köztéri alkotás csak a kezdet: október 31-étől minden hónapban szerveznek programot a reformáció kezdetének jubileuma jegyében. - November 12-én lesz a „Mártonok" konferencia, szintén a Reformáció Emlékbizottság támogatásával. Három előadás szól Luther Márton és tours-i Márton kapcsolatáról. - Nem véletlen ez, hiszen Luther éppen Márton-napkor született, azért lett Márton, ez egy nagyon fontos kötődés. Ugyanakkor, hiába a különböző korok, a munkájukban, teológiai gondolkodásukban nagyon sok hasonlóságot lehet találni, főleg a hit védelme érdekében, ezt járjuk körül - fejtette ki a lelkész. Addig pedig szabadon lapozható a monumentális könyv a szombathelyi evangélikus templom mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!