Hírek

2017.02.21. 19:10

Lassan benépesül az új büki önkormányzati épület

Bük - Még tavaly készült el a városházával szemben, a Torkos soron az önkormányzat új épülete. A kétszintes építmény több funkciót lát el.

Vadas Krisztina

2016-ban építette fel Torkos sori épületét a büki önkormányzat. Az alapterülete háromszáz négyzetméter, de mivel a padlásteret is raktárrá alakították, így csaknem hatszáz négyzetmétert tudnak hasznosítani. Az épületet többfunkciósra tervezték. Itt kap majd helyet a várhatóan tavasszal megnyitó kormányablak is.

Dr. Németh Sándor megmutatta a már berendezett kormányablakot. Már csak az informatikai rendszer hiányzik a nyitáshoz Fotó: Vadas Krisztina

- Az önkormányzat kérvényezte a Vas Megyei Kormányhivatalnál, hogy Bükön is legyen kormányablak a térség turisztikai látogatottságára, valamint a lakosságra való tekintettel. Így mindenkinek könnyebb lesz az ügyintézés - mondta el dr. Németh Sándor polgármester. A kormányhivatal támogatta a kezdeményezést, a részleteket már kidolgozták. - A bútorokat beszereztük, mindent a kormányablakok előírásainak megfelelően alakítottunk ki. Már csak az informatikai rendszer hiányzik, hamarosan azonban már ez is meg lesz - tette hozzá.

Az épület többi részében raktárhelyiségeket és garázsokat alakítottak ki. Eddig nem volt olyan helyiség Bükön, ahol az önkormányzati intézmények tárolhatták volna a dolgaikat, rendezvényeszközeiket. A karácsonyi díszkivilágítást és a katasztrófavédelmi eszközöket már itt helyezték el, de több szervezet is beköltözött. A Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület például kerékpártárolónak használja az egyik helyiséget, de a családsegítő szolgálat is idehozta azokat a csomagokat, amelyeket a rászorulók közt osztanak majd szét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!