Hírek

2015.05.26. 10:48

Lassú az apadás a vasi vizeken (frissítve)

Megyei körkép – A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság adatai szerint mindenütt lassú apadás kezdődött a folyókon, patakokon a megyében. Szentgotthárdnál a Rába vízszintje már jelentősen csökkent, Körmendnél viszont még mindig elsőfokú a készültségi szint.

Bajdó Bettina

Itt vasárnap este még 127 centiméteren állt a mérce, ez kedd délben már csak 105 centiméter. Rumnál hétfőn délben 242 centiméteren tetőzött a folyó, kedd délben már jócskán csökkent a vízmagasság, jelenleg 106 centimétert mutat a mérő. Sárvárnál hétfőn éjjel 23 órakor mérték a legmagasabb vízállást, 66 centit.

A Pinkán Felsőcsatárnál is elsőfokú a készültség, a vízállás hétfő óta alig változott, most 87 centiméter. Kemestaródfánál is lassan csökken a vízszint, délben 50 centiméter volt, a Pinka-ágnál 73 centimétert olvastak le a mércéről.

A Gyöngyös-patak vízszintje is lassan csökken, a hétfői 235-ről 231centire.

A Vas megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint teljes útlezárás van érvényben Molnaszecsőd és Katafa között. Félpályás forgalomkorlátozásra kell számítani Vasegerszeg és Nagygeresd között.

Sehol nincs már teljes útlezárás

Sehol sincs már érvényben az árhullám miatt teljes forgalomkorlátozás Vas megyében. A közútkezelő ma délután öt órakor feloldotta a Molnaszecsőd-Katafa mellékútra korábban bevezetett teljes forgalomkorlátozást, így tájékoztatásuk szerint sehol sincs már érvényben Vas megye területén teljes forgalomkorlátozás az elmúlt napokban levonult árhullám miatt.

Kapcsolódó cikk:

A Rábán megtartották az I. fokú árvízvédelmi készültséget, a Murakeresztúr még árad

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!