Hírek

2015.09.03. 12:08

Lázár János: Szombathelyről 3 óra lenne átjutni a határon

Szombathely példájával riogatott a kormányszóvivői tájékoztatón Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter arra, hogy mi történne, ha kívül maradnánk a schengeni határokon.

Vas Népe

Lázár János azzal indokolta a magyar kormány jelenlegi menekültpolitikáját és a keleti határzárat, hogy ha nem tennék, akkor kívül rekednénk a schengeni egyezményen, azaz az ország nyugati határát zárnák le. Ez megszüntetné a magyarok szabad átjárását Nyugat-Európa felé.

Amint mondta, Ausztria csupán két napon, hétfőn és kedden vezetett be saját elmondása szerint fokozott határellenőrzést (amint tudósításaink mutatják, ez csütörtökön is élt), ám ezalatt máris sok kilométeres dugók alakultak ki. „Ez azonban semmi ahhoz képest, hogy mi történne, ha visszaállítanák a teljes határellenőrzést”. A miniszter Szombathelyet hozta példának: itt a jelentős számú ingázó, munkavállaló, Ausztriában iskolába járó akár három órát is várakozna a határon, ami gyakorlatilag az itt élőket ellehetetlenítené.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!