Hírek

2014.10.28. 10:26

Legyünk óvatosak a temetőben!

Szombathely - Fokozott óvatosságra hívja fel a lakosság figyelmét a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya halottak napja előtt. Hangsúlyozzák, hogy a temetőkbe lehetőleg ne egyedül menjenek az emlékezők, és mindig vigyázzanak értékeikre.

Lisztmayer Zsófia

A temetők környékén nagy forgalomra lehet számítani halottak napján, ezért a gépjárművekben nem szabad értékeket hagyni. Még a csomagtartó sem biztonságos tárolóeszköz ilyenkor, mivel valaki akár ki is figyelheti rejtekhelyüket. – A bűnözőknek mindig jó célpont egy elhagyott kabát vagy táska. Amennyiben gyanúsat észlel valaki, nyugodtan hívja a 107-es vagy 112-es telefonszámot. A temető környékén fokozott rendőri jelenlét lesz. A gyanúsan viselkedőket civil ruhás rendőrök fogják igazoltatni, sokan figyelik majd a temetőkbe érkezőket – mondta el Varga Sándor rendőrszázados.

Hozzátette, hogy elsősorban az idős emberek a bűnözők célpontjai. Különösen figyelni kell arra, hogy egy percre se hagyják a sírnál értékeiket. Sokan ugyanis a sír gondozása közben - például amikor vízért mennek, vagy ismerőst látnak - ott hagyják táskájukat, kabátjukat. Nem szabad ilyen lehetőséget adni egy tolvajnak.

Halottak napján várhatóan a közlekedési rend is megváltozik a temetők környékén: egyirányúsításra és ideiglenes útlezárásokra kell számítani. Sok helyen várhatóan rendőr irányítja majd a forgalmat. Mindenkinek óvatosabbnak kell lennie. Ha tehetik, akkor ne engedjék el családtagjaikat egyedül.

Farkas Lajos, a Szombathelyi Polgárőrség elnöke elmesélte, hogy egyszer valaki az autója tetején felejtette a táskáját. Szerencsére ők vették észre először, és rögtön hagytak is egy papírt a tulajdonosnak, hogy hol veheti át ott felejtett dolgait. – Természetesen nagyon hálás volt a hölgy, és valószínűleg legközelebb jobban fog figyelni. Szombathelyen 28 polgárőr van, a halottak napján a legtöbben szolgálatban lesznek, és három műszakban dolgoznak majd a temetőknél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!