Hírek

2017.06.10. 16:16

Lelkészekre emlékeztek Őriszentpéteren - Emléktáblát avattak az evangélikus imaházban

ŐRISZENTPÉTER - A 85 éve alapított őriszentpéteri evangélikus gyülekezetben szolgált lekészek nevei kerültek az emléktáblára, amit a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulója alkalmából avattak.

Bakos Ágnes

Az Őrségben 1932 óta szolgált evangélikus lelkészek,  Baráth Pál, Sárkány Tibor, Szikszay Zoltán és Molnár Jenő neve szerepel az emléktáblán, ami az imaház falára került és hálaadó istentisztelet keretében avattak fel szombaton.

Ott volt az avatón Sárkány Tibor fia, András, valamint Molnár Jenő felesége, Lenke néni – őket személyesen köszöntötte Kollerné Loós Zsuzsanna lelkipásztor.

Elődeiről azt mondta: fáklyaként égtek és annak fényénél sok élet kezdett izzani. Bajor János presbiter leplezte le a táblát és Varga Ottó katolikus esperes mondott köszöntőt.

Ottó atya felidézte, hogy személyes jó barátja volt Molnár Jenő, akinek rendkívül fontos volt neki az ökumené, a felekezetek felüli hit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!