Hírek

2017.02.10. 12:16

Lengyel középiskolások ismerkedtek Szombathellyel

Szombathely – Két hetet töltött a városban egy húszfős lengyel diákcsoport – a Savaria Szakgimnázium meghívására jöttek.

Tóth Kata

Húszfős lengyel diákcsoportot látott vendégül az SZMSZC Savaria Szakgimnáziuma. A húsz év körüli diákok két kísérőtanárral Bydgoszcz városából érkeztek. Két hétig voltak Szombathelyen – itt tartózkodásuk alatt az egyik szombathelyi elektronikai cég gyárában szakmai gyakorlatot töltöttek.

Fotó: Garay Tamás

Nem csak dolgoztak, programokat is szerveztek számukra: bemutatták nekik az iskolát, a képzéseket, az elektronikai labort – ez utóbbit lengyel nyelven, hiszen a Savariában lengyel szakot végzett tanár is dolgozik.

Fotó: Garay Tamás

Fotó: Garay Tamás

Megismerkedtek a megyeszékhely és Budapest nevezetességeivel, korcsolyáztak a szombathelyi jégpályán, billiárdoztak, és a Falco-kosármeccsen a helyi csapatnak szurkolhattak. Szállást a Savaria Szakgimnázium Hollán Ernő Kollégiumában kaptak.

Fotó: Garay Tamás

Csütörtökön délután a Savaria ebédlőjében köszöntek el vendéglátóik a diákoktól és kísérőiktől, akik ma, a műszakjuk végén utaznak haza. Az önkormányzat és a megyei közgyűlés ajándékait adták át nekik, és minden diák kapott egy emléklapot is.

Az elköszönés Fotó: Garay Tamás

Az elköszönés Fotó: Garay Tamás

Legközelebb a savariások látogatnak el  Bydgoszcz-ba, testvériskolájuk meghívására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!