Hírek

2016.11.21. 13:54

Leomlott a domb - Lezárták a kismákfai sétányt

Vasvár – Ideiglenesen tilos a járás Kismákfa felé a vasvári erdőnél, a tó felett. A tilalom oka, hogy beszakadt a domboldal. Új útvonalat jelölnek ki.

Bakos Ágnes

Mint egy katasztrófafilmben: a fakorláttal kijelölt sétány egyszer csak véget ér, egy lyuk tátong az erre sétáló előtt. Persze már jó előre piros-fehér szalag jelzi, hogy tilos az átjárás, veszélyes a szakasz.

fotó: Bakos Ágnes

Négy évvel ezelőtt 8 millió forintból alakították kényelmesen járható sétánnyá ezt az erdőszakaszt – emlékeztetett Orbán Lajos, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Vasvári Erdészeti Igazgatóságának erdészeti igazgatója. Természetesen a természet erőinek nem lehet az útjába állni: a sok csapadék gyakorlatilag kimosta a domboldalt és átrajzolta a sétányt. Új útvonalat jelölnek ki, hiszen a visszaépítésnek nincs értelme – magyarázta el a szakember. A most beszakadt rész, úgy látják, nem omlik tovább. Ezért egy alsó kanyar kerül a sétányba: kikerülik gyakorlatilag az omlást. Lefelé a lápos területhez, majd vissza a domboldalra.

Figyelmeztető táblára is szükség lesz, mert a gyalogosok jól látják majd az új kerülőutat, a kerékpárosok gyorsabban érkeznek, de jobb ha lassítanak errefelé. Amint elkészül a szakasz kiegészítése, kiigazítása, egy gyönyörű, barlangszerű látnivalóval bővül a kismákfai sétány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!