Hírek

2015.12.11. 16:34

Leon-ügy: Európai elfogatóparancsot adtak ki a francia apa ellen

A rendőrség ezekben a percekben közölte honlapján, hogy elfogatóparancs van érvényben a francia férfi ellen.

Budai Dávid

Mint arról korábban hírt adtunk, Patrick Royer 46 éves francia állampolgár a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. december 8-án 17 óra körüli időben Szombathelyen bántalmazta gyermeke édesanyját, majd közös gyermekükkel ismeretlen helyre távozott. Megírtuk azt is, hogy a gyerekért valószínűleg egy bérelt autóval ment, majd a saját autójával hagyta el a várost. Információink szerint a Szombathelyi Járásbíróságon már egy ideje folyamatban van az anya által kezdeményezett polgári peres eljárás a kisfiú elhelyezésének ügyében, ám jogerős érdemi döntés még nem született. Az ügyet bonyolítja, hogy Franciaországban is folyamatban van peres eljárás. Jogerős döntés egyik országban sem született Varró Leon Bálint ügyében, sőt egyelőre azt sem lehet tudni, hogy melyik ország bírósága járhat el a francia apától, magyar anyától született gyermek elhelyezése ügyében.

Az ügyben a Szombathelyi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt még kedden indított büntetőeljárást, majd a férfivel szemben a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészségen kezdeményezte európai elfogatóparancs kibocsátásának indítványozását. A Szombathelyi Járásbíróság 2015. december 11-én Partick Royerrel szemben kiadta az európai elfogatóparancsot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!