Hírek

2016.04.15. 11:49

Leon-ügy: súlyos testi sértés a vád a francia férfi ellen

Szombathely – Távollétében emelt vádat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a francia férfi ellen, aki tavaly decemberben Szombathelyen elvette az anyjától közös gyereküket, majd Franciaországba vitte a kisfiút.

Bakos Ágnes

Óriási visszhangja volt a szombathelyi esetnek, európai elfogatóparancsot adott ki annak idején a Szombathelyi Rendőrkapitányság, hogy kézre kerítsék a francia férfit, akit Szombathelyről, a gyermeke anyjától vitte el a kisfiukat.

A kicsi elhelyezésének ügye azóta megoldódott: a Chambéry Másodfokú Bíróság mint fiatalkorúak bírósága 2015 decemberében a kisgyermeket édesanyja gondjaira bízta, azóta az anya hazahozta Magyarországra.

Dr. Simon József főügyész, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész tájékoztatása szerint az apa a törvényességi felügyelet alól kivonta magát, és megszökött, ezért a vádiratban a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlott távollétében járjon el.

A vádemelés nem a gyermek elviteléről, hanem súlyos testi sértésről szól – vagyis arról az ügyről, ahogyan elvette a kicsit.

A vádirat szerint Szombathelyen, a Barátság utcában megtámadta volt élettársát, aki közös gyermekükkel a bölcsődéből tartott hazafelé. Az asszonyt a földre teperte, majd ököllel ütötte és megrúgta, sőt, lefújta paprikaspray-vel, így sikerült elvenni tőle a kisfiút.

Nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett az édesanya – most emiatt vonják felelősségre a férfit.

 

Az esetről, fejleményeiről többször is beszámoltunk:

Januárban arról a döntésről, hogy az anyukával maradhat a kisfiú>

Tavaly karácsony körül Leon franciaországi tartózkodásáról>

S az apa magyarázatáról is>

Az egész ügyről pedig kevéssel a tavaly decemberi „gyerekrablás” után részletesen írtunk>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!