Hírek

2015.11.26. 09:15

Lepelnyi hó hullott – Napsütés ígérkezik a hétvégére

Szombathely – Szerda este beköszöntött a tél: elkezdett esni a hó Szombathelyen. Igazából szállingózás volt csupán, hógolyózásra nem, de hóba rajzolásra alkalmas volt a mennyiség, például autók szélvédőjén.

Bakos Ágnes

A 24 órás csapadékmennyiség mindössze 0,1 milliméter – jelentette csütörtök hajnalban Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője.

A szerda esti szállingózás után éjszaka is hullott egy kevéske hó, egészen pontosan csütörtökön hajnali 2 óra 50 perc és 3 óra 50 perc között.

Foltokban lepel mennyiség a hóesés eredménye.

Gyenge szél társult a havazáshoz, a legalacsonyabb hőmérséklet pedig fagypont volt, mínuszba nem ért a hőmérő higanyszála a szombathelyi meteorológiai állomáson.

További havazás nem igen látszik a napokban Vas megyére: csütörtökön az ország keleti harmadán, pénteken pedig az ország középső részein lehet kisebb vegyes halmazállapotú csapadék.

Az első adventi hétvégén elsősorban keletre ígér csapadékot az OMSZ – Vas megyében, most úgy látszik, be kell érnünk a száraz hideg idővel, és megerősödik az északnyugati szél.

Megmaradó, kevéske hó a magasabban fekvő területeken fordulhat elő, elvétve.

4-7 fokos maximum hőmérséklet és -3 +2 fokos minimum értékek ígérkeznek, egész hétre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!