Hírek

2017.06.09. 15:25

Lepipáltak mindenkit a gotthárdiak

SZENTGOTTHÁRD, SZÉKELYUDVARHELY Első lett a XIV. Székelyföldi Lassúsági Pipaszívó Versenyen a Szentgotthárdi Pipa Klub.

Bakos Ágnes

Az úgynevezett "A" csapatuk győzött Székely-udvarhelyen: Galambos István, ifj. Galambos István, Fodor Béla, Kiss Levente, valamint a klub elnöke, Kiss Zsolt. Az elnök elmondta: a már hagyományos versenyt a Székelyudvarhelyi Polgári Pipa Kör szervezte, amely a Magyar Pipaszövetség tagja. Népes volt a mezőny: két klub kivételével a teljes magyar szövetség képviselte magát. A verseny a CICP, vagyis a Nemzetközi Pipaszövetség szabályai szerint zajlott, három gramm dohányt égettek, tartottak izzásban a versenyzők, ameddig csak bírtak.

A XIV. Székelyföldi Lassúsági Pipaszívó Verseny győztese, a Szentgotthárdi Pipa Klub csapata Fotó: Sztg Pipa Klub

Az összesített idő négy óra 28 perc lett, ilyen hosszú ideig égett a győztes csapat dohánya. A szentgotthárdiak nem először vettek részt a megmérettetésen: a korábbi években itt szervezett versenyeken már több dobogós helyet szereztek, például végeztek már csapatban harmadik, egyéni versenyben a második helyen, a győzelem most először sikerült - és természetesen nagyon büszkék rá a gotthárdi klubtagok. Ha már ilyen messzire utaztak, vittek magukkal "kezdőt" is - árulta el az elnök. - A "B" csapatban csak hárman voltak, köztük egy teljesen kezdő, most először pipázott, így az időeredmény sem lehetett túl magas - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!