Hírek

2016.12.02. 20:13

Lesz aktív ellátás Celldömölkön - Újabb fejlődés Kemenesalján

Celldömölk - Ismét fejlődhet a celldömölki betegellátás, a jövő év folyamán ugyanis újra lesz aktív belgyógyászati ellátás a városban.

Cseszkó Tamás

Egyebek között erről is beszélt pénteken Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője; prof. dr. Nagy Lajos, a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház; valamint dr. Farkas Péter, a celldömölki Kemenesaljai Egyesített Kórház igazgatója. Az integrációval létrejövő partneri kapcsolat elmélyítését hosszú szakmai előkészítés előzte meg, a cél az volt, hogy a celldömölki szülészet mintájára újabb területeken legyen szorosabb a kapcsolat.

Ágh Péter, prof. dr. Nagy Lajos és dr. Farkas Péter a tegnapi találkozón Fotó: Cseszkó Tamás

- Ismét teszünk egy lépést annak  érdekében, hogy stabilabb és biztonságosabb legyen a celldömölki egészségügyi  ellátás  - mondta el  Ágh  Péter országgyűlési képviselő azon a bejelentésen,  amelyen  kiderült: a jövő  év  folyamán  a Kemenesaljai  Egyesített Kórház  a  szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház  részeként ismételten aktív belgyógyászati részleggel rendelkezhet majd. Dr. Farkas Péter, a celldömölki kórház igazgatója hangsúlyozta:  a cél az, hogy ne minden akut esettel kelljen Szombathelyre szállítani a betegeket, hanem amit lehet, helyben tudjanak megoldani. Mindezt persze úgy, hogy közben folyamatosan szem  előtt  tartják az emberek  biztonságát.  Az intézményvezető szólt  arról  is,  hogy a Markusovszky kórházzal évek óta jó a kapcsolat, a  celli szülészeti-nőgyógyászati osztály szintén  a Markusovszkyhoz tartozik.  -  Láthatják  a helyiek, hogy e kapcsolatnak köszönhetően kiválóan működik  az ellátás - mondta dr. Farkas Péter, hozzátéve,  hogy az integrációt  követő  partnerség elmélyítésének köszönhetően tovább fejlődhet a helyi egészségügy.

Ágh Péter a Facebook-csoport néhány tagjával: Budai Zitával, Zseli Ferencnével, Somlainé Évával, Nádasdy Árpáddal, Miklós Dezsővel, Kuthi Lászlóval, Kuthi Lászlónéval, Balázs Emíliával és Gulyásné Zsuzsával Fotó: Cseszkó Tamás

-  Balog Zoltán, a területért felelős miniszter  aláírta  azt  a határozatot,  amely rögzíti: a celldömölki intézmény jövőre csatlakozik a Markusovszky kórház szervezetéhez  -  jelentette  be dr. Farkas Péter, kiemelve, hogy  egy  olyan anyaintézményhez  kerülnek, amely az  egyik  legstabilabb költségvetésű kórház az országban, nincs adósságállománya, így jóval biztonságosabb lehet az ellátás. Kiemelte: ebben az évben is több száz millió forintos az adósságállomány, melynek kezelésében  2016-ban is jelentős segítséget kapnak az  államtól.  Elhangzott: az elmúlt időszakban sokat fejlődött a helyi egészségügy, gondoljunk csak az egymilliárd forintból megvalósult járóbeteg-szakrendelőre  vagy  az intaházi fejlesztésre. Prof. dr. Nagy Lajos,  a Markusovszky kórház igazgatója elmondta, hogy a jelenlegi működéshez képest az integrációval a Kemenes-aljai Egyesített Kórházban javulnak a betegellátás körülményei. Ennek egy összetevője az aktív belgyógyászati fekvőbeteg-ellátás visszaállítása - előreláthatóan 15 ágyon 2017 tavaszán. Ágh Péter tegnap találkozott a több mint 5 ezer 500 tagot számláló, Celldömölki Aktív Gyógyító Kórházért Facebook-csoport képviselőivel, akik régóta küzdenek azért, hogy még színvonalasabb legyen a betegellátás a városban. A találkozón  szóba   került a helyi egészségügy jelenlegi helyzete. - Kuthi Lászlóval nem először találkoztunk, hiszen  nagyra tartom a helyi civilekkel való partnerséget - hangsúlyozta a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!