Hírek

2017.08.16. 15:10

Lesz idén is kertek napja Szombathelyen

SZOMBATHELY - Megnyílik három kert, idén is díjazzák a legszebb portákat, legtakarosabb utcákat, de akadnak kellemetlenségek is a Parkerdei Kertbarát Egyesület területén.

Bakos Ágnes

A Szegfű, a Tőzike és a Vadrózsa utcában is megnyílik egy-egy kert szombat délután a nyitott porta mozgalom keretében a Parkerdőben. Már hagyomány a „szomszédolás” a Parkerdei Kertbarát Egyesületnél, és az is, hogy díjazzák a legszebb kertet és a legrendezettebb utcát. A díjátadót szombat délelőtt tartják: a hagyományos művelésű és a modern kialakítású kertek külön versenyeznek. Ezúttal jubileumi köszöntést is tartanak a kertbarátok: az elmúlt tíz évben végzett munkáikért adnak át elismeréseket. Kellemetlenségek is akadnak az egyesület háza táján – erősítette meg Molnár Lajos, az egyesület elnöke. Még július közepén történt, hogy a megrendelt anyag lerakását megakadályozta egy kerttulajdonos. A portól féltette a portáját: a kutyáit, a kertet. Molnár Lajos elmondta: nincs sok választás, hogy hol rakják le a teherautókkal hozott anyagokat, hiszen szűkek az utcák, így muszáj azt a területet használni, ahol egyáltalán meg tud állni a szállító autó. – Az észak-déli főút a séi önkormányzathoz tartozik mint közút – tisztázta az egyesületi elnök. A séi jegyző az illetékes, a lerakodás akadályozása miatt feljelentést tettek. Hogy ki téríti meg az okozott kárt, vagyis azt a költséget, amely a gépkocsi állásidejéből adódik, még nem tudni. Erről majd a Park-erdei Kertbarát Egyesület elnöksége dönt. De ahogy Molnár Lajos elmondta, azóta kellemesebb feladata volt: az augusztus 19-ei program szervezése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!