Hírek

2017.03.27. 16:26

Újabb négy település lomtalanítási időpontját mutatjuk

Ha tavasz, akkor nagytakarítás. Táplánszentkereszten májusban, Gencsapátiban, Vépen és Jákon pedig júniusban viszik el a lomokat a háztartásokból.

Budai Dávid

Néhány vasi településen már meg is szabadulhattak a lakók a kacatoktól, ám sok helyen még bőven van idő eldönteni, hogy a négy éve összecsuklott, pincébe száműzött, harmincéves koloniál bútor kell-e vagy sem. Táplánszentkereszten május 27-én, Gencsapátiban június 10-én, Vépen június 17-én, Jákon pedig június 24-én lesz lomtalanítás.

A Szomhull elszállítja a háztartásokban feleslegessé váló, ám méretük miatt a kukába nem helyezhető holmikat, ha azokat a lakók az akció napján reggel fél nyolcig kihelyezik. Fontos azonban tudni, hogy nem minden limlom, ami annak látszik. Így a kerti hulladék, állati tetem, trágya, bontásból származó autóalkatrész, építési törmelék, gumiabroncs, veszélyes- és elektronikai hulladék nem helyezhető ki, így azokat el sem szállítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!