Hírek

2014.09.21. 10:12

Lovas legények, énekes lányok a szüreten

Kemenessömjén – Népes sereg szórakozott és szórakoztatott a kemenesaljai kistelepülések legnagyobb mulatságának számító sömjéni szüreten.

Simon Erzsébet

A szüreti felvonulók között a mezőlaki és a helyi tánccsoport (Fotó: Farkas Róbert)

Idén sem csalódott, aki sömjéniek szüreti mulatságát választotta hétvégi szórakozásul. A hangulatot már szombaton reggel megalapozta a zenészek és a motorosok hangkavalkádja. A déli harangszó után pedig benépesültek a falu utcái. A lovasokkal, traktorokkal, fogatokkal és gyalogosokkal tarkított felvonuló tömeget nagy számú nézősereg, és bográcsokban rotyogó étkek várták a kultúrház udvarán. Az önkormányzat és az Együtt Kemenessömjénért Egyesület számos szórakoztató programot kínált a falubelieknek. Néptáncosok, citerazenekar, helyi és környékbeli kulturális csoportok gondoskodtak a jó hangulatról. A bál sem maradt el, és tűzzsonglőr is ámulatba ejtette a kemenesaljai kistelepülések legnagyobb szüreti mulatságának résztvevőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!