Hírek

2014.10.14. 17:28

Ma már meleg lesz a radiátor

Október 15-én megkezdődik a fűtési szezon Körmenden, Szentgotthárdon és Vasváron. Az idei évtől egy fejlesztési program eredményeképpen a Régióhő Kft. korszerűbb technológiával szolgálja ki a lakossági igényeket.

Markó Petra

Németh István, a szolgáltató cég vezetője elmondta: az új rendszer már működőképes. A 425 millió forintos beruházás részeként a régi berendezések helyére sokkal energiatakarékosabban és gazdaságosabban működőket építettek be.

Október 15-től hivatalosan is megkezdődik a fűtési szezon - Németh István a körmendi szolgáltató vezetője (Fotó: Szendi Péter)

A három városban mintegy négy kilométer hosszan távhővezetékeket cseréltek, kiépítettek húsz új hőközpontot is annak érdekében, hogy az eddig összekapcsolt épületekben különválasztva lehessen szabályozni a fűtést. Ezen felül Szentgotthárdon két vadonatúj kazánházi technológiát is kialakítottak, valamint bővítették a távfelügyeleti rendszert is. A szolgáltató a sikeres próbára vár: ma a reggeli órákban már melegek lesznek a radiátorok.


A nyári időszak után előfordulhatnak kisebb fennakadások, hiszen a fogyasztói oldalon a karbantartások miatti leürítés alkalmával kerülhetett a rendszerbe levegő, ami miatt a radiátorok, a csövek, a szerelvények nem tudják átadni megfelelően a hőt. Ilyen esetben a légtelenítés a megoldás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!