Hírek

2016.12.20. 18:20

Macikat kaptak

Szombathely - Ünnepélyes maciátadó koronázta meg a megyére szóló összefogást: steril, egyenként csomagolt, összesen 1568 plüssmacit kaptak a vasi mentők. Beteg, sérült gyerekek megnyugtatására lesznek hasznosak a játékok.

Bakos Ágnes

- Ezek a macik a megye tíz mentőállomására kerülnek. Vas megyében összesen 26 szervezett autónk van, ezekben osztjuk el. Nyilván nem egyszerre, hanem néhány darabot tartunk benne egyszerre, ahogy elfogynak, innen a megyei raktárból fogjuk pótolni, kiküldeni a peremállomásokra - mondta el az ünnepélyes maci-átvételen a szombathelyi mentőállomáson dr. Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Régió Regionális igazgatója.

Köcse Tamás, Vas megyei vezető mentőtiszt és kollégái vették át a rengeteg plüssmackót kedden
Fotó: Bakos Ágnes

Zsákszámra kerültek ki a medvék Horváth Takács Szabolcs autójából, ő volt az önkéntes medveszállító . A tisztítást egy répcelaki cég végezte, a csomagoláshoz egy szombathelyi vállalkozás adott fóliát - sorolta az önzetlen segítőket a Vas megyei macigyűjtés koordinátora, Bakos Ildikó.

- Összesen 1568 maci van most itt, sok megsérült a tisztítás folyamán, és nagyon sok apró maci volt, de a mentőkbe mi ölmacikat szántunk. Megnyugtatásul Ildikó elmondta, hogy az apró macik is nagyon jó helyre kerültek és kerülnek: egyrészt orvosi várókba, másrészt három vasi gyermekotthonba vitték az apró plüssöket.

A plüssmackót a mentőkbe akció Győrből indult, nyugat-európai mintára. A lényege az, hogy minden mentőautóba legyen egy maci, ami segít megnyugtatni a sérült vagy beteg gyereket. Az elmúlt hetek összefogásának eredménye, hogy a Vas megyei mentőautók is kaptak extra felszerelést .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!