Hírek

2009.04.22. 02:29

Magasabb szintű lett az ellátás a Markusovszky kórházban

Szombathely - Új részleget adtak át tegnap a Markusovszky kórházban. Az urológiai sebészeti és az intenzív osztály közötti területen emelt szintű ellátást kínálnak a betegeknek.

Bajdó Bettina

Elsőként a kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán alakítottak ki úgynevezett VIP-szobákat. A szobák kiadásából származó bevétel harminc százaléka visszakerült az ápolási alapba, ezt az ágy melletti szakdolgozók teljesítményösztönzésére használta fel az intézmény. 

Újabb VIP-szobákkal bővült a kórház. Az új sebészeti részleg ünnepélyes avatására tegnap délután három órakor került sor. Köszöntőt mondott dr. Lakner László elnök-vezérigazgató főorvos, majd Kovács Ferenc megyei közgyűlési elnök is hangsúlyozta az új részleg fontosságát. Az avatóbeszédek után a létesítményt dr. Engert Zoltán Vendel sürgősségi és sebészeti centrumigazgató főorvos mutatta be az érdeklődőknek.

A kórház vezetősége egyébként folytatni szeretné a korszerűsítést, s a szülészet és a sebészet után a belgyógyászaton is szeretne még ilyen extra szolgáltatást nyújtó, azonban költségtérítéses részleget kialakítani az intézményen belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!