Hírek

2017.05.31. 19:28

Majdnem egymillió forintot gyűjtöttek össze a beteg vépi kisfiúnak

Két forrásból összesen 960 ezer forint gyűlt össze két hét alatt - egy súlyos beteg helybeli kisfiú, a 12 éves Csonka Áron gyógyulását támogatják vele a vépiek.

Tóth Kata

Kis híján 1 millió forint gyűlt össze - a Hatos iskola súlyos beteg tanulója, az ötödikes Csonka Áron gyógyulásához szeretnének ezzel hozzájárulni a vépiek. A 660 ezer forintot egy díszdobozban adták át a kisfiúnak és édesanyjának, Csonkáné Jánosi Enikőnek kedden délelőtt a Tudás Fája Közalapítvány és a Hatos Ferenc Általános Iskola és AMI szülői közösségének képviselői. (Az édesapa munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudott jelen lenni az iskolában.)

Bándoliné Pájer Éva igazgatóhelyettes; Csonkáné Jánosi Enikő, Áron édesanyja; Kovács Péter polgármester; Csonka Áron; Eredicsné Horváth Lenke, az iskola szülői közösségének elnöke; Molnár Krisztina iskolaigazgató és Németh Dávid, a PNR zenekar énekese az adomány átadásakor
Fotó: Györe Zoltán

Kereken 300 ezer forintot pedig a vépi születésű mecénás, Táncsics Sándor juttatott el közvetlenül a családnak. Két hete tartottak jótékony célú családi délutánt az alapítvány és a szülői közösség szervezésében. A városháza előtti térre szervezett, estébe nyúló rendezvényen gyűjtötték az adományokat a szervezők, a helyiek pedig - nem először - példát mutattak nagylelkűségből és együttérzésből.

A táplánszentkereszti PNR rockbanda is fellépett a zenés-táncos összejövetelen két hete - kedden az énekesük, Németh Dávid egy Áronnak szóló pólóval érkezett az iskola igazgatói irodájában tartott adományátadásra. Az ajándékba szánt póló hátuljára az együttes egyik dalának szövegét nyomtatták: "Csak előre, mindig előre, figyel rád a világ!".

Áron édesanyja meghatottan mondott köszönetet a segítségért, családjuk hálás a figyelemért és a törődésért, ami jó ideje körülveszi őket. Elmondta: nagy ajándék nekik az összeg, hiszen minden kezelésre autóval kell utazniuk a fővárosba, ahol további költségeik vannak. És azt is, bíznak benne, hogy három éve betegeskedő, csontvelődaganattal küzdő fiuk meggyógyul. Áron sok fájdalmas vizsgálaton és budapesti kemoterápiás kezelésen van túl, de nagy küzdő, néhány kilót felszedett és ő maga is bízik a mielőbbi felépülésében.

Áron egyébként az iskolában azt kérte, hadd mehessen fel az osztálytársaihoz, ők pedig számíthattak az érkezésére: a matematikaórára belépő fiút nagy örömmel és egy falra kifüggesztett molinóval várták: Hajrá, vépi fiú! - ez állt rajta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!