Hírek

2017.06.29. 08:04

Majdnem megölte a feleségét – Megkezdődött H. G. pere Szombathelyen

Kalapáccsal, papírvágóval és konyhakéssel is nekiesett a feleségének a férfi, H. G. Emberölési kísérlet a vád, csütörtökön megkezdődött a tárgyalása.

Bakos Ágnes

Aludt a feleség, amikor kalapáccsal rátámadt a férje, tavaly május 8-án este történt az eset – emlékeztet a vádirat. A vádemelésről a vaol.hu is hírt adott.

Fotó: Wolf Ferenc

A kalapács csak az egyik fegyver volt: amikor eltört a szerszám nyele, akkor papírvágó szikével, majd konyhakéssel támadt a menekülő asszonyra a férj, megvágta a nő arcát, torkát, mellkasát. Az asszony a szomszéd ajtajáig tudott menekülni, segítséget kért és összeesett. A férfi elmenekült, napokig bujkált, amíg elfogták a rendőrök.

Az emberölési kísérlet csak az egyik vád: a másik három rendbeli kiskorú veszélyeztetése, ugyanis amikor a támadás történt, otthon aludtak a gyerekeik. A kicsik máskor is szem- és fültanúi voltak veszekedéseknek a szüleik között, akiknek az elmúlt néhány évben megromlott a viszonya.

A Szombathelyi Törvényszék, dr. Varga Roland tanácsa csütörtökön kezdte meg az ügy tárgyalását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!