Hírek

2016.07.20. 14:56

Májusban már 160 ezer forint fölött keresett egy átlagos vasi dolgozó – Emelkednek-e a bérek?

Öt hónap alatt csaknem 10 ezer forinttal nőtt a nettó átlagkereset a megyében. Májusban 160 ezer 240 forint volt a nettó átlagfizetés

Budai Dávid

Nem is olyan régen írtuk, hogy átlépte a 150 ezer forintos lélektani határt a vasi átlagkereset. Az első negyedévben egészen pontosan 152 024 forintot vitt haza egy átlagos munkavállaló a megyében. Bár azóta már hat hónap is eltelt az évből, egyelőre a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból, csak április és május hónap adatait látjuk. Ezek szerint a tavasz második hónapjában már 155 193 forintot fizettek átlagosan, míg májusban már a bűvös 160 ezer forintot is átlépte az átlagkereset 240 forinttal.

Az adatsorokat böngészve kiderül, hogy az év elejétől számított öt hónap alatt csaknem 10 ezer forintot ugrottak a nettó keresetek, úgy, hogy ráadásul februárban volt egy 3 ezer forintos visszaesés a fizetésekben. Most még csak július van, így ha ez a trend folytatódik, nem kizárt, hogy év végére már 170 darab ezrest vihetünk haza átlagosan. Megjegyezzük, a mostani megyei nettó átlagkereset, csaknem forintra pontosan 14 ezer forinttal marad el az országos átlagkeresettől, így még bőven van hova fejlődniük a vasi béreknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!