Hírek

2016.09.22. 14:08

Már a sárvári városházáról is jöhet a segítség

A városháza portájára is került defibrillátor Sárváron. A főjegyző szerint a munkatársak mindegyike megtanulta a kezelést, a segítség így a nap 24 órájában rendelkezésre áll a városközpontban.

Turbók Attila

Az önkormányzat jóvoltából újabb defibrilláló készülékkel bővült Sárvár ilyetén készülékparkja. – A műszert a városháza portáján helyezték el, így a nap minden órájában rendelkezésre áll a szükséges segítségnyújtáshoz – tájékoztatott dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző. Kiemelte, a Nádasdy-vár parkja és a környező utcák rendszeres helyszínei a városi rendezvényeknek, így a segítség közel van a városházi portaszolgálat jóvoltából.

Szélesné Nagy Szilvia, a városháza munkatársa

Sárváron már majdnem tíz ilyen készüléket helyeztek ki a helyi intézményekben és üzemekben, a városháza és a járási hivatal munkatársai nagy lelkesedéssel tanulták meg a kezelést. – Nem hiszem, hogy a tanfolyam után gondot okozna, ha be kellene üzemelnem. Maga az oktatás is érdekes volt, bizsergető érzés, hogy az ember ilyen műszerrel is gyorsan tud segíteni – jegyezte meg a városháza egyik munkatársa. A tanfolyamokat Szabó Zoltán helyi képviselő – ez esetben mint mentőtiszt – tartotta. – Reményeink szerint minél kevesebbet kell majd használnunk ezt a készüléket – jegyezte meg dr. Szijártó Valéria.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!