Hírek

2016.02.21. 07:35

Már apad a Rába – Nincs árvízvédelmi készültség

Körmend – Bőven a készültségi szint mércéje alá ért a Rába vízszintje Körmendnél, a vízügyi igazgatóság már nem jelez árvízvédelmi készültséget.

Bakos Ágnes

Vasárnap reggelre az elsőfokú készültségi szint mércéje alá csökkent a vízszint Körmendnél: 252 centiméteres vízállást jelentett a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság. Az elsőfokú készültségi szint mércéje 300 centiméter – ezt gyakorlatilag szombaton, 24 órán át haladta meg a vízszint.

Rába és Vörös-patak - Helyi elöntések még vannak, annak ellenére, hogy visszahúzódóban van a vízszint Fotó:Szendi Péter

A legmagasabban szombat délután kettő órakor állt a Rába Körmendnél: 339 centiméteren. Egyébként a másodfokú készültségi szint 380 centiméternél kezdődik – ez egyáltalán volt veszélyben.

A jelenlegi vízállással 104 ezer köbméter vizet ereszt át másodpercenként a folyó medre Körmendnél, a szombati legmagasabb vízállásnál 149 ezer köbméter víz haladt át a Rába medrén Körmendnél, másodpercenként.

A Rába mentén még Csákánydoroszlónál volt első fokú védekezési szint – azt is megszüntette a vízügy az első vasárnapi mérések után.

A Pinka patakon hozott még jelentősebb emelkedést a vízgyűjtő területekre lehullott rengeteg eső: Felsőcsatárnál és Kemestaródfánál is első fokú védekezési szint volt – vasárnap reggelig.

A Csörnöc patak áradása miatt lezárták a 7445-ös jelű Molnaszecsőd-Katafa összekötő út, Molnaszecsőd és Döröske közötti szakaszát szombat este, kedd délutánig jelzi a korlátozást a közútkezelő térképe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!