Hírek

2017.04.19. 10:15

Már hóra és sok csapadékra is figyelmeztetnek Vas megyében!

A viharos erejű szél után újabb két figyelmeztetést adott ki Vas megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Bakos Ágnes

A felhívás szerint gyenge hófúvás lehet Vas megye területén szerda éjfélig. A friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet. Ugyancsak elsőfokú, citromsárga jelű figyelmeztetés érvényes az eső miatt: 24 óra alatt több mint húsz milliméternyi csapadék hullhat. A prognózisok szerda délutántól számítanak jelentős csapadékra Vas megyében.

Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője délig nem jelentett mérhető mennyiségű csapadékot, a délelőtt jelentések „időszakosan szállingózó hóról" szólnak Szombathelyről.

Közben érvényes a másodfokú figyelmeztetés és riasztás is Vas megyére a viharos szél miatt. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer per órát. Szentgotthárd körül „csak" elsőfokú a riasztás, a megye többi járásában mindenütt másodfokúra emelték.

Eddig 69 kilométer per órás volt a legerősebb széllökés Szombathelyen: reggel nyolckor, aztán délelőtt 11 órakor mértek ilyen erős szelet. Az iránya továbbra is északnyugati.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!