Hírek

2014.04.18. 13:20

Második helyezettek lettek vasi túrázók

A Vasi Múzeumbarát Egylet túrázói fáradhatatlanul járják a megye és az ország más szép tájait. Legutóbb Sopronban voltak IVV túrán.

Némethy Mária

1968-ban Németország, Svájc, Luxemburg és Ausztria Lindauban, a Bódeni tó mellett létrehozta a Nemzetközi Népsport Szövetséget, az IVV-t. Elhatározták, hogy nemzetközi keretek között szerveznek szabadidős sportprogramokat minden korosztály számára, kiemelten kezelve a családokat és az ifjúságot. Négy sportág szerepelt a programok között: a természetjárás, a kerékpározás, az úszás és a sífutás. Az IVV megalakulása után folyamatosan nőtt a tagországok száma, jelenleg 26 nemzet van a rendes tagok sorában és további 22 várakozik felvételre és a sportágak száma is emelkedett. Magyarország 1993-ban került kapcsolatba egy németországi szabadidősport rendezvényen az IVV német központjával.

A Szombathelyről indult csapat Sopron szép környékén járt. Fotó: Rábai Péter

A Vasi Múzeumbarát Egylet túrázó tagjai legutóbb ilyen IVV túrán jártak.

– Sopronban huszonöten vettünk részt IVV túrán, ez a XXVI. Soproni túranap volt – számolt be róla Rábai Péter túravezető. – Bejártuk a Károly magaslatot, majd a Fáber réten át a Hét bükkfa és a Pedagógus forrás érintésével értük el a Károly-kilátót.

A Vasi Múzeumbaráti Egylet természetjárói a második legnépesebb túracsapat volt, ezért átvehették a második helyezettnek járó kupát. Legközelebb Jákra kirándulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!