Hírek

2015.09.01. 08:44

Másodszor nyerte el a vépi Hatos iskola az „Együtt a környezetünkért”-pályázat vándordíját

Vép – Kedden reggel a tanévnyitón adta át Kránitz Tiborné, a Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány titkára a vándordíjat a vépi Hatos iskola igazgatójának, Nagyné Tancsics Ildikónak. A közös cél: harmadszor is megszerezni az elismerést.

Ölbei Lívia

Kránitz Tiborné elmondta: az alapítvány 2007 óta minden évben  meghirdeti az „Együtt a környezetünkért"- pályázatot a kiemelkedő környezetvédelmi tevékenységet, a környezettudatos magatartás népszerűsítése érdekében kiemelkedő munkát végző oktatási intézmények elismerésére. A díj elismerő oklevéllel, vándordíjjal – amely egy üvegtrófea - és százezer  pénzjutalommal jár. Az összeget környezeti nevelés céljára lehet felhasználni. A vándordíjat egy évig birtokolja az intézmény. Aki háromszor nyeri el, annak véglegesen a birtokában marad.

A  2015-ben beérkezett pályázatok a 2014/2015-ös tanév környezeti munkáját mutatták be: „A pályázatok azt igazolják, hogy az iskolák környezeti nevelése beépült, szerves részévé vált az oktatási munkájuknak." A Nyugat Dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány a pedagógusok környezeti nevelő munkáját „Környezetvédelmi díj" adományozásával ismeri el, ezt a díjat minden évben a Zöld Béka címmel jótékony céllal megszervezett  környezetvédelmi rendezvényen adják át (az idén novemberben lesz a díjátadó). Az alapítvány kuratóriuma a Vándordíjat ebben az évben a Vépi Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolának ítélte oda. Az iskola tavaly is elnyerte a díjat, úgyhogy most újabb nagy kihívás előtt áll. A vépi Hatos iskola 2013-ban elnyerte az ökoiskola címet,  a környezettudatos gondolkodás a gyerekek és pedagógusok mindennapjainak része. A pályázathoz tulajdonképpen nem kellett mást tenniük, mint folytatni átfogó környezetvédelmi és egészségnevelési programjuk megvalósítását, kiegészítve „újabb kiváló programokkal". Az idén 14 osztályban 200 diák kezdte meg a tanévet Vépen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!