Hírek

2017.06.02. 08:01

Máté mosolya – Felújítaná a régi, szűkössé vált fürdőszobát a beteg fiú családja

Május 21-én Singh Máté mosolyáért játszott a Soltis Lajos Színház. Pár nappal később Kemenessömjénbe utaztak a társulat képviselői, hogy átadhassák a négyéves kisfiú családjának az előadás bevételét, majdnem százezer forintot.

Máté eddig kideríthetetlen fogyatékossággal született. Beszélni, járni, ülni nem tud. Állandó felügyeletre szorul, amely bizony az alvás kivételével szakadatlan figyelmet, gondoskodást jelent. A nagymama házában élnek: Máté, a nagymamája, az édesanyja és az Indiából származó édesapa, aki Celldömölkre jár dolgozni.

Fotó: Gyuricza Imre

A két nő feladata a fogyatékos gyermek nevelése: a fürdetés, az  öltöztetés, az etetés, és az altatás örök körforgása az életük. Az anyuka ápolási díjat kap, a nagymama segítségével teszik minden áldott nap örök kötelességüket, nevelik az egyre nagyobb, nehezebb gyermeket, és ezt édes tehernek tekintik, mert Máté rendkívül szeretetre méltó kisfiú.

Mosolya, gesztusai azt jelzik, hogy érzékeli, érti a környező világot, ismeri a hozzátartozókat, szereti unokatestvéreit, akik rendszeresen meglátogatják.

A család legnagyobb gondja most a régi falusi ház fürdőszobájának bővítése, felújítása. Máté egyre nagyobb, és nehéz a mostanra kicsivé vált helyiségben mosdatni, fürdetni. A nyáron mindenképpen meg akarják valósítani ezt a tervet, és minden segítséget szívesen fogadnak.

Fotó: Gyuricza Imre

Miközben beszélgetünk, Máté minden mozzanatra figyel, szeme örök kíváncsiság, száján állandó mosoly. Lassan búcsúzunk, Máté elfáradt a számára szokatlan nyüzsgésben. Tiszteletre méltó a család kiállása a gyermek mellett, és nyilván mindenki azonnal azt mondja – ez csak természetes. Nem, nem az, aki nem próbálta, ezt a szünet nélküli gondoskodást, nem tudhatja, mivel jár.

 

A család számlaszáma: 10404735-78535454-5756100

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!