Hírek

2017.05.31. 19:30

Mától itt a meteorológiai nyár! Trópusi meleggel búcsúzott a tavasz Szombathelyen

Esős időt hoznak a meteorológiai nyár első napjai, kánikulára egyelőre ne számítsunk a középtávú kilátások szerint.

Bakos Ágnes

- Változékony idővel kezdődik a nyár. 25 °C közeli értékek lesznek itt, nyugaton. Csütörtökön elvétve még lehet csapadék - kezdte Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője.

Így búcsúzott a tavasz az Abért-tó körül
Fotó: Ráduly László

Szerda délután Burgenlandot érte el zivatargóc, amely aztán dél felé indult el, nem keletnek, vagyis nem Vas megyébe - ezért nem áztunk igazán estig, magyarázta az észlelő. - Ausztriában a határ mellett sorra képződtek a zivatarcellák. Szombathelytől délre egy szupercellás jegyeket képviselő zivatartömb mozgott - ezt már Ráduly László kőszegi meteorológiai észlelő jelentette szerda dél-után, amikor az Abért-tótól küldött zivataros fotókat. A héten a péntek látszik száraznak, szombaton és vasárnap elvétve lehet zápor Szombathelyen, és akkor is 25-26 °C-os maximum hőmérsékletre készülhetünk. Hétfőre és keddre több csapadék látszik, aztán erős lesz az északi szél - azok nem lesznek már nyári napok, vagyis nem lesz 25 °C felett a délutáni hőmérséklet. A tavasz "belehúzott": az utolsó napján 75 százalékos páratartalomban 25 °C volt, ez már trópusinak számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!