Hírek

2014.07.29. 09:14

Még be lehet kerülni, pótfelvételiket hirdet a helyi egyetem is

Szombathely - Múlt héten derültek ki a felsőoktatási felvételi ponthatárai. A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjába a helyeket még nem teljesen töltötték be. Azoknak sem kell elkeseredniük, akik most nem jutottak be. A pótfelvételi során van esélyük arra, hogy szeptembertől Szombathelyen tanulhassanak.

Bajdó Bettina

A pótfelvételi eljárásokról Németh Péter, Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának a Tanulmányi, Szolgáltató és Informatikai Központjának az igazgatója beszélt. Kiemelte mindjárt az elején, hogy az intézmény az összes normál eljárásban meghirdetett képzésén ír ki pótfelvételit. Hozzátette azonban, hogy a nyári felvételi során csak azoknak a jelentkezése fogadható el, aki 2014-ben nem jelentkeztek, vagy egyetlen felsőoktatási intézménybe sem nyertek felvételt. A felvételi eljárás során csak egy intézménybe és csupán egyetlen képzésre lehet jelentkezni. Azt is jó tudni, hogy valamennyi képzési szinten kizárólag költségtérítéses képzésre lehet jelentkezni. Csak az e-felvételi során, a felvi.hu oldalon lehet benyújtani a jelentkezést. Ebben az esetben a hitelesítő adatlap beküldési határideje augusztus 13-a, a dokumentumok feltöltésére csak egy plusznapot adnak.

Németh Péter ismertette a pótfelvételi szigorú szabályait. Fotó: Maitz Kinga

Az igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy a jelentkezés határideje mindkét esetben augusztus 12-e. A felvételi elbeszélgetéseket, valamint az alkalmassági és a gyakorlati vizsgákat augusztus 25-én és 26-án tartják, melyről a rövid határidő miatt e-mailben kapnak majd értesítést a jelentkezők. A vizsgák időpontjáról és helyszínéről szóló információk elérhetők lesznek az egyetemi központ honlapján a Felvételizőknek menüpontban is.

– A hagyományainknak megfelelően idén nyáron is a Felvételi ponton állunk a hallgatók rendelkezésére – fűzte hozzá az igazgató. – Az „A" épület földszintjén kollégáink a jelentkezési határidőig hétköznaponként fél 9-től egészen 13 óráig személyesen segítik az érdeklődőket. A kollégáknál akár az e-jelentkezés is lebonyolítható. Augusztus 6-án (szerdán) 11 órától pedig nyílt napot szervezünk, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.

A nyílt nap helyszíne a „C" épületi aula lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!