Hírek

2015.03.03. 12:34

Még mindig sok az influenzás Vas megyében - marad a látogatási tilalom a kórházakban

Vas megye - Mérséklődött az influenzajárvány Vas megyében, de még mindig nagyon sok a beteg. A kórházakban nem javasolják a látogatási tilalmak feloldását.

Bajdó Bettina

Az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatója szerint február 16-a és 22-e között 10 százalékkal kevesebb beteget regisztráltak, mint az előző héten. A jelentések alapján végzett becslés szerint a 8. héten 81 ezer 900-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz. A 8. héten négy megyében emelkedett, a fővárosban és nyolc megyében csökkent, hét megyében nem változott az influenzaszerű tünetek miatt orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. Csongrád megyében kétharmadával nőtt az orvosnál megjelent influenzás betegek száma. A  betegek kormegoszlásában nem történt lényeges változás az előző héthez viszonyítva. Az összes beteg 28,5 százaléka gyermek, 34,9 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt.

A járvány miatt Vas megyében is több kórházban látogatási tilalmat rendeltek el. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház székhelyén és a 11-es huszár úti telephelyén február 4-étől van látogatási tilalom. Nem szabad látogatni a betegeket a sárvári Szent László Kórház krónikus belgyógyászati és ápolási osztályán február 16-ától, valamint a mozgásszervi rehabilitációs osztályon február 26-ától. Látogatási tilalom van a celldömölki Kemenesaljai Egyesített Kórház krónikus belgyógyászat, egynapos sebészet, szülészet-nőgyógyászat osztályain.

Dr. Stánitz Éva megyei tisztifőorvos elmondta, hogy Vas megyében némileg mérséklődött a járvány. Hozzátette, ennek ellenére még mindig magas az influenza aktivitása. Közösségi járványok is vannak a megyében, a kilencedik héten is érkezett egy idősek otthonából újabb bejelentés az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálathoz. A tisztifőorvos kiemelte, a kormegoszlásban nincs változás, továbbra is a betegeknek majdnem a fele a 15-34 éves korosztályból kerül ki. Elmondta azt is, hogy két, korábban vett mintából is kimutatták az influenza A vírusának H3N2 altípusát. Kiemelte még, hogy a kórházakban a héten nem javasolják a látogatási tilalmak feloldását, mert még mindig megyeszerte sok a beteg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!