Hírek

2015.03.27. 13:37

Még nincs késő elkészíteni a húsvéti dekorációt

Szombathely – Húsvét reggelén minden kisgyerek, sőt a felnőttek is rajongva keresik az ünnepi dekorációkat a lakás és a kert minden pontján.

Tersztyánszky Krisztina

Az ünnepi előkészületek során sokszor az utolsó pillanatban derül ki, hogy a tavalyi tojástartók tönkrementek, vagy épp elkeveredtek valahová. Ilyenkor még gyorsan elővehetünk néhány ötletet és elkészíthetünk néhány egyszerű díszt és tartót az ünnepi asztalra.

Az apró húsvéti cukorkáknak, édességeknek villámgyorsan készíthetünk tartót egy tölcsér formában meghajlított, négyzet alakú színes papírlapból. A tölcsér elülső oldalára vágjunk nyuszifüleket és rajzoljunk mókás nyusziarcot. Egy kevés barkácsolással kettéhajtott papírtányérból készíthetünk ajándékkosárkát, akinek több ideje van, próbálkozhat papírfonással. Gyors asztali dekorációt készíthetünk, ha egy poharat vagy vázát beborítunk húsvéti szalvétával vagy mintás csomagolópapírral. A papírt az üveg nyakánál kössük meg színes szalaggal, rafiával. Az így rögtönzött vázába kerülhetnek különböző papírvirágok, hurkapálcára rögzített, kifújt hímes tojások, horgolt díszek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!