Hírek

2014.10.24. 15:40

Megalakul a testület Borgátán

Borgáta – Alkotmányjogi panasszal fordul az Alkotmánybírósághoz a települési önkormányzati választáson alulmaradt polgármesterjelölt, Komlósi Tamás. A lemondását a jegyzőnek írásban benyújtott megválasztott polgármester, Gőcze Zsanett viszont hétfőre összehívta a képviselőtestület alakuló ülését.

Simon Erzsébet

Mondhatni, zajlik az élet a termálfürdőjéről nevezetes kis faluban az önkormányzati választások után is. Lapunk beszámolója nyomán az országos sajtó is felkapta azokat a híreket, amelyek a voksolást követően borzolták a kedélyeket a településen. 65 új állandó lakosa lett a községnek néhány hónap alatt, akik a szavazatukkal olyan képviselőket választottak meg, akik életvitelszerűen nem élnek a faluban, és a régi lakók többsége nem is ismeri őket.

A két polgármesterjelölt közül Gőcze Zsanett lett a nyertes, ő azonban három nap után írásban jelezte a jegyzőnek, hogy lemond. Komlósi Tamás, a vesztes fél fellebbezett, a területi választási bizottság elutasította a panaszát, ő bírósághoz fordult, ám a Győri Ítélőtábla sem neki adott igazat. Az ítélőtáblai végzéssel szemben rendes bírósági úton további jogorvoslatnak nincs helye, alkotmányjogi panasz viszont előterjeszthető.

Komlósi Tamás és a jogi képviselője, dr. Gyimesi József ezt be is nyújtotta az Alkotmánybíróságnak, részletesen kifejtve, hogy szerintük a bírói döntés miért alaptörvény-ellenes. Eközben a megválasztott polgármester, Gőcze Zsanett hétfőre összehívta a négytagú képviselőtestület alakuló ülését. A jegyzőnek címzett lemondása ugyanis nem szabályszerű, azt csak a képviselőtestületnek lehet érvényesen benyújtani. Miután Gőcze Zsanett ez ügyben egyeztetett dr. Balás Endre jegyzővel, úgy határozott, hogy összehívja a testületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!