Hírek

2012.11.13. 10:55

Megérkezett az influenza elleni oltás

Szombathely - Már elérhető a háziorvosoknál az ingyenes influenza elleni oltás. A doktoroknál már többen kérték a vakcina beadását.

Bajdó Bettina

A háziorvosoknál már kérhető a fokozottan veszélyeztetetteknek ingyenesen járó influenza elleni vakcina. Idén is 1,3 millió térítésmentesen adható oltóanyag áll a rizikócsoportokba tartozók rendelkezésére.

- Múlt héten érkezett meg a rendelőbe a térítésmentes oltás - mondta dr. Legli Veronika háziorvos, a Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Szekciójának megyei vezetője. - A háziorvosok saját szokásaik szerint adják be az oltást, általános, hogy vagy rendelési idő előtt vagy után oltanak. De van olyan orvos is, aki meghatároz egy intervallumot a rendelési idején belül az oltás beadására. Már az én körzetemből is többen eljöttek, s kérték a szérumot. Olyanok is voltak, akiknek nem jár az oltás, nekik receptet írtam, s a patikában kiváltották az oltást.

A térítésmentességre jogosultak köre megegyezik a múlt évivel, illetve egy új oltóanyagnak köszönhetően a vérzékenységben szenvedők is részesülhetnek ingyenes védőoltásban.

Dr. Birosz Béla háziorvosnál már hetek óta keresték a betegek a szérumot. A kampány ugyanis szeptember közepén elindult, az oltóanyag viszont csak múlt héten vált elérhetővé az orvosoknál. Egyelőre nem jellemző a rendelőben, hogy sorban állnának az oltásért, inkább a 65 év felettiek keresték a vakcinát. Receptre eddig egy oltóanyagot sem írt fel a háziorvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!