Hírek

2015.09.22. 17:48

Meggyilkolta barátnőjét? - Nem baleset történhetett, hanem meglökhette valaki a fiatalt

Boba - 18 éves barátnőjének a halálát okozhatta egy mentőápolóként dolgozó egykori színész, önkormányzati képviselő. Sokan beszélnek a tragédiáról, szinte minden részletet tudni vélnek a helyiek, de hivatalosan nem nyilatkozik a rendőrség, sem más.

Szerencsétlen balesetnek tűnt a lány halála, eleinte. Hetekkel ezelőtt történt a tragédia. Nem azonnal, hanem később lettek gyanúsak a körülmények – ezzel magyarázható, hogy a még augusztusban történt tragédiáról csak mostanában kezdtek beszélni a bobaiak. Úgy tudják, hogy a korábban színészként dolgozó mentős, a település egyik önkormányzati képviselője felelhet a barátnője haláláért. A lány leesett a házuk lépcsőjén a pincébe, viszont az azóta felmerült gyanú szerint, leüthette valaki.

Dr. Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: folyamatban lévő ügyről nem adhat tájékoztatást, vagyis semmilyen részlet nem ismert, az sem, hol tart most a nyomozás. A lányt már eltemették.

– 18 éves volt, nagyon aranyos – mondta egy helybéli. Azt is tudni vélik Bobán, hogy egészségügyi pályára készült a fiatal.

A férfiról nem szívesen beszélnek, részben azért, mert a képviselő-testület tagja jelenleg is a településen. Volt, aki azt mondta, nem is volt a barátja, csak futott a lány után.Más azt mondta, már két éve tartott a kapcsolatuk.

A képünk illusztráció, csak feltételezés, hogy a fiatal lányt, az áldozatot valaki lelökte a lépcsőn. Illusztráció: Szendi Péter

Úgy tudni, korábban színészként dolgozott a férfi. A Szigligeti Színház egy 2005-ös darabban jegyzi a nevét. A kecskeméti Katona József Színházban 2006 októberétől 2008 januárjáig dolgozott színészként, utána több előadásban is rendezőasszisztens volt, illetve súgóként, a rendező munkatársaként jelölik az előadásokról szóló beszámolók. 2009 januárjáig volt Kecskeméten. Egyes információk szerint, azért költözött az ország nyugati felébe, mert erőszakos ügye volt Bács-Kiskun megyében – ezt az állítást senki nem tudta megerősíteni. Vas megyében már nem színész, hanem mentőápoló volt, Celldömölkön. Azt beszélték Bobán, hogy a tragédia után is munkába járt, de a kollégái aláírást gyűjtöttek, mert nem akartak vele együtt dolgozni. Utána, úgy tudni áthelyezték Sárvárra.

Dr. Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének orvos-igazgatója nem akart nyilatkozni az ügyben. Annyit mondott, hogy nem az a legfontosabb az esettel kapcsolatban, hogy mentőápolóként dolgozott a férfi. Ebben a helyiek is egyetértenek. Úgy tudják, tovább akart lépni a szakmájában, iskolába iratkozott volna be, hogy mentőtiszt lehessen.

Közben az előadói pályával nem hagyott fel teljesen, haknikat szokott vállalni – a nyáron a környéken tartott falunapi programok közül több helyen is fellépett, operettslágereket hallhatott tőle a közönség.

Somogyi Ákos, Boba polgármestere elmondta: sem hivatalosan, sem nem hivatalosan nem nyilatkozhat a történtekről, ugyanis hatósági tanú az ügyben. A hatóság szemlénél, lefoglalásnál, hatósági ellenőrzésnél vehet igénybe hatósági tanút.

A fiatal lány tragédiája körül sok a kérdőjel. Az biztos, hogy leesett a lépcsőn – ez lehet természetesen baleset. Az viszont valószínű, hogy előtte megütötték, utána zuhant le a lépcsőn. A házukban a pincelejáró „gyerekbiztos" volt, azt beszélték Bobán, hogy a lány édesapja építette, és mindenekelőtt a biztonságot tartotta szem előtt. Márpedig ott történt a tragédia.

A bobaiak elmondása szerint, a férfit látták aznap reggel a család házától eljönni. Sőt, azt is beszélik, hogy éppen ő ment a helyszínre, miután a családja rátalált az eszméletlen lányra. Van olyan utcabeli, aki látta azóta rendőrök kíséretében a képviselőt, az egykori színészt.

Kérdés rengeteg van, válasz, legalábbis hivatalos válasz még nincs egyetlen kérdésre sem az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!