Meghalt az anyja, mégis felvette az ápolási díjat a Vas megyei férfi

2017. január 11., 10:33 szerző: Bakos Ágnes forrás: Vas Népe
komment
Szombathely – Költségvetési csalásnak számít, hogy mintegy másfél éven át felvette az édesanyja után járó ápolási díjat a Vas megyei férfi – az anyja ugyanis meghalt. Vádat emeltek a férfi ellen.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Már 2014 októberében elhunyt az asszony, a fia azonban nem jelentette az illetékes járási hivatalnál a halálát – tájékoztatott dr. Simon József, a Vas Megyei Főügyészség főügyésze.

Havi 40 ezer forintról van szó, amit 2015 januárja és 2016 augusztusa között jogosulatlanul vett fel a férfi. A vádirat szerint 2016 szeptemberében kérelmet nyújtott be a járási hivatalhoz, méghozzá az elhunyt anyja nevében, az okiratra ráhamisította édesanyja aláírását – feltehetően ekkor bukott le. Összesen 796 ezer forint ápolási díjat vett fel jogtalanul, a pénzt elköltötte, vagyis az állam, a központi költségvetés kára nem térült meg.

Az ügyben a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség emelt vádat: nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt. A Szombathelyi Járásbíróság dönt majd a férfi bűnösségéről.

Bakos Ágnes

2017. január 11., 10:33 szerző: Bakos Ágnes forrás: Vas Népe

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...