Hírek

2017.02.01. 14:30

Megint dupla annyi beteg Vasban – És öt influenzagóc is van a megyében

Országszerte több mint 100 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az elmúlt héten.

Bakos Ágnes

Vas megyében (megint) kétszer annyian betegedtek meg, mint egy héttel korábban. Az influenzaszerű megbetegedések öt gócban halmozódtak Vas megyében.

Az Országos Epidemiológiai Központ szerdán közzétett jelentése szerint 100 ezer lakosra vetítve 1530 beteg van Vas megyében – az előző heti 727 beteg után.

Érdemes az év első két hetére is visszanézni: január első hetében 170, a második héten pedig 346 beteg fordult orvoshoz Vas megyében influenzaszerű megbetegedés miatt. Gyakorlatilag hétről hétre duplázódik a betegek száma.

Vas megye a gócpontokkal is „térképre került".

Térkép: Országos Epidemiológiai Központ

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a negyedik héten 34 jelentést kapott az Országos Epidemiológiai Központ 12 területről – ebből Vas megye az egyik térség öt halmozódással. A járványok több mint 90 százaléka gyermekközösségben, vagyis óvodákban, általános iskolákban, bölcsődében fordult elő.

Az influenzajárvány miatt Vas megye minden kórházában látogatási tilalom érvényes már január 18-a óta. A Markusovszky kórházban Szombathelyen, a 11-es Huszár úton is, valamint a szentgotthárdi, a körmendi, a celldömölki és az intaházi telephelyen, és a sárvári rendelőintézetben is tilos a beteglátogatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!