Hírek

2017.07.21. 11:29

Megjutalmazták a szökött rabot elfogó rendőröket

Egy, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben jogerős büntetését töltő elítélt elfogásával összefüggésben nyújtott példamutató szolgálatuk teljesítéséért öt Vas megyei rendőr jutalomban részesült.

A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet által szervezett foglalkoztatási program keretében, külső munkaterületen dolgozott 2017. július 12-én az a 23 éves zajki elítélt, aki tevékenysége közben engedély nélkül, ismeretlen helyre távozott.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, a Szombathelyi Rendőrkapitányság és a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai haladéktalanul megtették az elsődleges intézkedéseket és összehangolt tevékenységük eredményeképpen, a bejelentést követő három órán belül Szombathely határában elfogták a férfit.

Az elfogása során nyújtott példamutató szolgálatuk teljesítéséért Dömény Sándor bv. vezérőrnagy, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet megbízott parancsnoka jutalomban részesítette:

- dr. Benkő János r. századost, a Szombathelyi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya Járőr- és Őrszolgálati Alosztályának alosztályvezetőjét;

- Tanai Sándor c. r. főtörzszászlóst, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya Felderítő Alosztályának nyomozóját;

- Baranyai János c. bv. főtörzsőrmestert, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet segédelőadóját;

- Pataki Péter Simon bv. főtörzsőrmestert, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet segédelőadóját.

Dr. Tiborcz János r. dandártábornok, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője jutalomban részesítette:

- Dezse Gyula r. főhadnagyot, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya Felderítő Alosztályának főnyomozóját;

- Németh Zoltán Andor c. r. főtörzszászlóst, a Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya Bűnüldözési Alosztályának nyomozóját;

- Gombkötő Ádám c. r. törzsőrmestert, a Szombathelyi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya Járőr- és Őrszolgálati Alosztályának járőrvezetőjét.

Az érintettek az elismeréseket ünnepélyes keretek között, 2017. július 21-én, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben vették át.

Gratulálunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!