Hírek

2017.01.10. 07:54

Megkéselte rabtársát két elítélt – Vádat emelt a szombathelyi ügyészség

A börtönben sem „maradtak veszteg”: megverték, megkéselték a zárkatársukat és elvették a cuccait, ezért kell felelnie két többszörösen visszaeső vádlottnak.

Bakos Ágnes

Előre megbeszélte a két rab, hogy kirabolják a zárkatársukat – tájékoztatott a vádról dr. Simon József, a Vas Megyei Főügyészség főügyésze.

Kivártak egy csendes hajnali órát még 2015. nyarán. Késsel és lakattal estek neki az alvó zárkatársnak. Egyikük megszúrta a jobb felkarján, a másik ütötte és rúgta. A szekrényéből kivették a „vagyonát”: kávét, rádiót és kegytárgyakat. A mintegy 25 ezer forintot érő „kincseket” elosztották egymás között.

Elmenekülni természetesen nem tudtak, és arról sem szól a vádirat, hogy mit is gondoltak a rablók, kire fogják a támadást, a késelést.

A vád felfegyverkezve elkövetett rablás az erőszakos többszörös visszaeső vádlottak ellen, bűnösségükről a Szombathelyi Járásbíróság dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!