Hírek

2016.12.04. 19:51

Meglepi az ebeknek

Szombathely - Vasárnap tartotta hagyománnyá vált Mikulás-sétáját a Fekete István Állatvédő Egyesület.

Vadas Krisztina

A hideg ellenére is rengeteg kutyus és gazdi gyűlt össze a Fekete István Állatvédő Egyesület Vízöntő utcai telephelyén. Sok gazdi a saját kutyusát is elhozta a sétára, de akadt egy-egy kétlábú társ a mentett kutyusok mellé is, így senki sem maradt ki a mókából. Nem véletlen, hogy évről évre egyre többen csatlakoznak az akcióhoz: az állatvédők mellett egyre több civil is kiáll a felelős állattartás mellett.

A séta eredeti célja az volt, hogy egy kört téve a városban felhívják az emberek figyelmét arra, mennyi kutya kerül az utcára a felelőtlen gazdik miatt. Azóta ez a törekvés ugyan megmaradt, de igazi közösségi programmá nőtte ki magát. A kutyások időközben összeismerkedtek, már várják a Fekete István Állatvédő Egyesület újabb és újabb programjait.

A vasárnapi séta azonban kicsit más volt, mint a többi: az ebeket és a gazdikat meglátogatta a Mikulás. A sétában elfáradt két- és négylábúakat a telephely bejáratánál várta a Nagyszakállú, puttonya pedig tele volt finomsággal: a gazdik szaloncukrot, az ebek jutalomfalatot kaptak. A vidám hangulatú délután ezután sem ért véget: zsíroskenyérrel, teával és forralt borral folytatódott a buli. Míg a gazdik beszélgettek és fogyasztottak, a kutyusok egymással barátkoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!