Hírek

2014.09.01. 09:26

Meglepte az autósokat a tanévkezdés

Az iskolakezdés nemcsak a diákok és a szülők, de a rendőrök számára is kihívás.

Farkas Eszter

Becsengettek a szombathelyi iskolákban is hétfő reggel. A szombathelyi rendőrök a polgárőrökkel és közterület-felügyelőkkel ebben a hónapban,  közösen figyelnek és vigyáznak a rendre az iskolák környékén, ahol elsősorban forgalomirányítással segítik a közlekedést és a gyerekek biztonságos eljutását a intézményekbe. Így volt ez hétfő reggel a Paragvári Utcai Általános Iskola környékén is.


Horváth Árpád rendőr zászlós, iskolarendőr elmondta: a tanévkezdési kampány keretében, hétfőtől péntekig, a reggeli órákban, illetve a napi oktatás befejezését követő időszakban kiemelt jelenlét biztosításával járul hozzá a rendőrség, a gyalogos átkelőhelyen a forgalom zavartalan áramlásához azoknál az oktatási intézményeknél, ahol ez indokolt.

Az egyenruhások szeretnék jelenlétükkel felhívni az autóvezetők figyelmét a fokozott óvatosságra is. Ennek kapcsán Horváth Árpád kiemelte: a hétfő reggeli tapasztalat az volt, hogy az autósokat, mintha meglepetésként érte volna a tanévkezdés, nem készültek fel a nagyobb forgalomra. Hozzátette: rendőri intézkedésre azonban a Paragvári iskola környékén nem volt szükség hétfő reggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!