Hírek

2014.09.15. 11:54

Megmentettek a rendőrök egy vízben sodródó kerékpárost

A szentgotthárdi őrsparancsnok és a körzeti megbízott mentett meg egy vízben sodródó kerékpáros bácsit.

Szentgotthárd térségében, Rábatótfalu határában, a közeli dombokról lezúduló nagy mennyiségű esővíz és a feltörő talajvíz átfolyásokat okozott. A közlekedés- és vagyonbiztonság, valamint az életveszély megelőzése érdekében a szakemberek intézkedtek a 7454-es számú főút lezárására szombatra.

Végvári János alezredes, a Szentgotthárdi Rendőrőrs parancsnoka és Pál Zsolt  főtörzsőrmester, a Szentgotthárdi Rendőrőrs Rendészeti Alosztályának körzeti megbízottja a helyszínre sietett, hogy a szükséges intézkedéseket megtegye. A víz ekkorra már sebesen hömpölygött a magasabban fekvő dombok felől a Rába folyó felé, így a térséget egybefüggő, viszonylag erős sodrású víz árasztotta el, amely a lakóházakba is betört.

A rendőrök, 7 óra 30 perc körüli időben, szolgálatellátás során arra lettek figyelmesek, hogy egy idős bácsi – a tiltás ellenére – kerékpárjával Rábatótfaluból, a vízátfolyáson keresztül próbál kihajtani Alsószölnök irányába. A sodrás pillanatok alatt feldöntötte és járművével együtt alámerült az útszéli, mély vizesárokban. Az őrsparancsnok és a körzeti megbízott ezt látva belegázolt a vízbe, és a sodródó bácsit utólérve – aki egyébként még ekkor is görcsösen kapaszkodott a kerékpárjába – sikerült annak karját elkapni, majd kihúzni egy magasabban fekvő részre.

Szerencsére, az ijedtségen kívül úgy tűnt, hogy nagyobb baj nem történt. A két rendőr a váltás megérkezését követően száraz ruhát válthatott, majd folytatták a szolgálatot.

Pesztericz Sándor elmondta, hogy a szomszédoktól kapta a hírt, hogy milyen árvízhelyzet alakult ki a közelben, azt szerette volna minél előbb megnézni. A felesége és a lány előre siettek, ő azonban felment még a padlásra a gumicsizmáért. Mire odaért kerékpárral a kereszteződéshez, már folyt az úton a víz.

- Nem gondoltam volna, hogy ennyire erős a sodrása, ezért belehajtottam a biciklivel - mondja a férfi. - Azonnal magával ragadott az ár, én pedig csak kapaszkodtam a kerékpáromba. Nagyon hideg volt a víz. Szerencsére nem volt annyira mély, valószínű, hogy egyedül is kimásztam volna, de nagyon hálás vagyok a rendőröknek, akik gondolkodás nélkül utánam jöttek a vízbe. Nekik sem lehetett egy kellemes élmény. A feleségem és a lányom nagyon megijedtek, én pedig hazamentem átöltözni. Így visszagondolva már másként látom az esetet, ha újra megtörténne, nem tenném meg ugyanezt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!