Hírek

2016.05.25. 17:26

Megmentettek egy egész családot! - Természetvédők állították helyre az uraiújfalui gólyafészket

Uraiújfalu – Három fióka is cseperedik abban a gólyafészekben, amelyet a napokban helyre kellett állítaniuk a természetvédőknek. Kiderült az is: régi ismerős lakik a villanypózna tetején

Bakos Ágnes

Veszélyesen megdőlt az egyébként takaros és lakott gólyafészek Uraiújfaluban, azonnali javításra volt szükség – számoltak be a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont munkatársai. Másfél óra alatt helyreállították a pózna tetejét, hogy stabil legyen a fészek alapja.

Fotó: Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont

Persze addig nem maradhattak a fészekben a kismadarak: egy természetvédelmi őr vigyázott rájuk, miután leemelték a felnőtt gólyára még alig hasonlító szárnyasokat a fészkükből.

A gyors munka után visszaköltöztek az apróságok és a szülőmadárra is csak pár percet kellett várni. Kiderült, hogy nem ismeretlen a vasi szakembereknek a felnőtt gólya: a lábán viselt színes gyűrű elárulta róla, hogy évekkel ezelőtt a kőszegi Chernel-kertben ápolták.

Lehet, hogy éppen ezért bízott az emberekben a madár.

A természetvédőknek az áramszolgáltató és helyi lakosok is segítettek a fészekrenoválásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!