Hírek

2017.05.15. 20:05

Megnyílt a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont

Megtöltötték a vendégek a Mindszenty teret - együtt ünnepelték Szombathely történelmének újabb mérföldkövét.

Vadas Krisztina

A püspöki palota lebombázott épületszárnya újra felépült - mostantól nyitva áll a nagyközönség előtt. Császár István egyházmegyei kormányzó beszédében kiemelte: kettős ünnep ez az esemény, hiszen nem csak a látogatóközpontot, hanem Brenner János vértanú pap emlékművét is felavatták. Köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak, hogy támogató kezet nyújtott a rekonstrukcióban. Veres András győri püspök áldotta meg az épületet.

Császár István, Veres András, Soltész Miklós és Perger Gyula, a látogatóközpont igazgatója avatta fel az épületet Fotó: Unger Tamás


Ünnepi köszöntőjében elmondta: öröm látni, hogy szépül a székesegyház környéke. Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár kiemelte: ez a felújítás ékes példája az egyház, az önkormányzat és a kormány összefogásának. Ne feledjük, hogy az egyház a közösséget szolgálja - ez most itt is megmutatkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!