Hírek

2017.02.13. 15:16

Megszólalt a lemondott körmendi alpolgármester: tudatos rágalmak érték

Csak egy közlemény erejéig, de megtörte a csendet Szabó Ferenc, Körmend lemondott alpolgármestere. Azt nyilatkozta, „igaztalan pletykák és tudatos rágalmak” érték.

Ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kiskorú veszélyeztetése gyanúja miatt – ennyit tudni hivatalosan azzal kapcsolatban, hogy a körmendi politikust, Szabó Ferencet hírbe hozták egy tinédzser lánnyal, korábbi tanítványával.

A telefonját nem veszi fel, bár többször kerestük az elmúlt héten: nyilatkozzon, mi az igazság. Hétfőn közleményt adott ki a lemondott alpolgármester. Azt írta: „sok igaztalan támadás érte” a személyét az elmúlt napokban. Azt kéri mindenkitől, hogy „igaztalan pletykák, és tudatos rágalmak alapján ne ítéljék meg” cselekedeteit.

Politikai hátteret sejt a róla szóló híradások mögött:

„Láthatóan a közeledő választások és a sokak szemében szálkát jelentő kutatásaim országos méretűvé növelték esetemet” – ezt írta.

Szabó szerint „régi taktika, hogy le kell járatni, hiteltelenné kell tenni azt, aki a gondolataival, írásaival a kialakult társadalmi rendet feszegetni, megkérdőjelezni meri”.

Az ügyében vizsgálat folyik, annak lezárultáig nem nyilatkozik. Mint írta, „alpolgármesteri lemondásommal is segíteni szeretném, hogy a kérdés mielőbb tisztázódjon”.

Azt is hozzátette, hogy megtartja önkormányzati képviselői mandátumát és a tetteiért, mint mindig, a jövőben is felelősséget vállal.

A Szabó-ügy korábbi hírei:

Körmendi alpolgármester-ügy: kiskorú veszélyetetése miatt nyomoz rendőrség!

Körmendi Szabó-ügy: Csak gyűlnek a kérdések

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!