Hírek

2015.05.12. 09:58

A jánosházi polgárőrök találtak rá Kocsi László holttestére aki önkezűleg vetett véget életének (galériával frissítve)

Jánosháza – Néhány kilométerre Jánosháza határától van az egykori vadászház, ahol megölte magát a hatvanéves férfi.

Bakos Ágnes

Kocsi László családja a férfi fényképével és a személyleírásával tett közzé felhívást a legnagyobb közösségi oldalon, utána önkéntes mentőszervezetek, kutatócsoportok jelentkeztek segíteni. Magánszemélyek is telefonáltak a családnak, többen látni vélték a hatvanéves férfit, de egyik nyom sem bizonyult hasznosnak. Helyben is sokan jelentkeztek, hogy segítsenek. Például a családsegítő kiplakátolta a felhívást és a férfi fényképét Jánosházán, az önkormányzat pedig kivezényelte a közmunkásokat, hogy segítsék a polgárőrség munkáját. Kedden összesen tízen láttak neki a kutatásnak. A napokban már sok helyen körülnéztek a keresőcsapatok. A polgárőrök és a közmunkások olyan erdőrészre mentek, amit a múlt héten még nem vizsgáltak át. Nem tartott sokáig a kutatás: otthonától mintegy három kilométerre megtalálták Kocsi László holttestét. Vártak keddre a fővárosból kutyás kereső csapatot, őket azonnal lemondta a család, amint megkapták a hírt a holttestről.

Egy elhagyott, gazzal benőtt házhoz vezetett Lakatos Károly, aki közmunkásként szállt be a keresésbe. Azt mesélte: a romos vadászház padlásán találta a testet, mert eszébe jutott, hogy nem csak az alsó szinten vagy az erdőben lehet a férfi. Ezért mászta meg a jobb napokat is látott létrát. „Egy takarón feküdt a test. Mellette egy elszívott cigaretta csikkje és egy flakon víz” – így írta el a padláson látottakat Lakatos Károly. „Nem volt szép látvány” – röviden így összegezte a közmunkás. Azt mondta, volt a holttest mellett egy táska, ők úgy látták, tele volt gyógyszerekkel. Más információk szerint egyébként fagyállót ivott a férfi. A romos ház környékén eldobott gézdarabok és gumikesztyűk mutatják, hogy orvosi beavatkozás történt – a mentők már nem tudtak segíteni.

Természetesen nem nyúltak semmihez a helyszínen és a környéken sem – magyarázta a megtaláló. Úgy tudjuk, Kocsi László családjában, korábban többen is önkezükkel vetettek véget életüknek. Két testvére is öngyilkos lett, így a városban nem lepődtek meg a férfi tettén. Egyébként egészséges volt, tetterős, csak cukorbetegséggel küzdött. Azt mondták a városban: korábban is volt, hogy napokra eltűnt, most az volt gyanús, hogy sem az igazolványait, sem a telefonját, sem pedig az inzulinját nem vitte magával. Volt, aki úgy tudta, Kocsi László búcsúlevelet hagyott maga után, de Lakatos Károly elmondása szerint, ők nem láttak levelet, semmilyen papírt a padláson. A család azt mondta: a későbbi vizsgálatok derítik majd ki, hogy pontosan mikor és hogyan történhetett a tragédia. Néhány nap múlva kapnak információkat.

Dr. Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: mivel kizárták az idegenkezűséget, ezért közigazgatási eljárás keretében vizsgálják a halálesetet a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!