Hírek

2017.07.28. 18:00

Megújult a harangtorony

VÁSÁROSMISKE - Megmutatta erejét a helyi evangélikus közösség - fogalmazta meg V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője az avatón.

Vas Népe

A gércei evangélikus egyházközség egyetlen fíliája a vásárosmiskei, kevesen vannak evangélikusok, de jelenlétük szó szerint szembetűnő: a község főutcáján már messziről látható a szépen gondozott harangtorony, amely minden hónap első vasárnapján hívja istentiszteletre a helyi evangélikusokat.

- A harang jelzés, ritmus, a közösségi összetartás jele: figyelmeztet a közösség életének kiemelt eseményeire - hangsúlyozta köszöntőjében V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője.

Csak jól felkészült hallgatók kerülhetnek be az itt induló képzésekre Fotó: FM

A vásárosmiskei harangtorony megújításának költségeit közösen adta össze a Vasi Evangélikus Egyházmegye, a Gusztáv Adolf segélyszolgálat, valamint a helyi gyülekezet önzetlen tagjai. - Talán nem véletlen, hogy mindezen erőfeszítések gyümölcse éppen idén, a reformáció 500. évfordulóján érik be - emlékeztetett az évfordulóra az államtitkár.

- Öröm látni, hogy az evangélikus közösségek aktív módon mutatják meg, milyen ereje van, milyen ereje lehet a közösségi összefogásnak és célkitűzéseknek, akkor is, ha egy kis közösségről van szó. Mert ahol a szeretet uralkodik, ott nem lehet túlságosan távoli a cél sem - mondta köszöntőjében a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!