Hírek

2015.11.29. 18:41

Megújult az óvoda, az idősek klubja és a művelődési ház Horvátzsidányban

Hajnalig tartott a bál Horvátzsidányban, ahol ünnepélyes keretek között köszöntötték az időseket és a felújított önkormányzati épületeket is átadták.

Cseszkó Tamás

52,8 millió központi forrásból újultak meg a horvátzsidányi önkormányzati épületek, a támogatásnak köszönhetően a helyi óvoda, az idősek klubja és a művelődési ház is jelentős fejlesztésen esett át. Krizmanich István, a település polgármestere elmondta, az energia hatékonysági pályázat keretein belül 3000 négyzetméter szigetelőanyagot használtak fel, valamint 200 négyzetméter üvegfelületet és 73 nyílászzárót építettek meg. – Köszönet a Magyar Államnak és Ágh Péter képviselő úrnak, aki a megfelelő időben, a megfelelő helyen lobbizott azért, hogy ezek a projektek megvalósulhassanak – mondta a polgármester.

Az ünnepélyes szalagátvágás előtt Ágh Péter elmondta, fontos cél, hogy azon központi forrásokkal, melyek megilletik a magyar embereket, minél felelősebben és hatékonyabban gazdálkodjanak az egyes települések is. – A mostani beruházás is azt bizonyítja, hogy a polgármesterrel közösen mindent megteszünk annak érdekében, hogy itt Horvátzsidányban is 21. századi körülmények között lehessen élni –hangzott el.  Az eseményen köszöntötték  a szép korúakat is, Krizmanich István egy szívhez szóló imádságot olvasott fel. Ágh Péter elmondta, tisztelet jár mindazoknak, akik Horvátzsidányban tették a dolgukat szeretetben, és azzal, hogy nevelték a gyermekeiket, hozzájárultak a nemzet gyarapodásához. Az egész napos rendezvényen zenés programok várták az érdeklődőket, este az Idősek Klubjának műsorán mintegy háromszázan vettek részt.  Természetesen ezen horvátzsidányi ünnep sem maradhatott bál nélkül, a legkitartóbbak hajnalig mulattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!