Hírek

2015.06.19. 18:00

Megyei évzáró ünnepségen búcsúztatták a tanévet

Celldömölk – A celldömölki Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár épülete előtti téren tartották a Vas megyei tanévzáró ünnepséget. Az eseményen díjazták a legkiválóbb tanulókat és a végzősök is elbúcsúztak az általános iskolai évektől.

A térre összesereglett családtagok feszült figyelemmel hallgatták a köszöntőbeszédeket. Kezükben virágot és fényképezőgépet szorongatva arra a napra gondoltak, amikor először kísérték el gyermeküket az iskolába. A megyei ünnepségen Majthényi László, a Vas Megye Közgyűlés elnöke is arról az őszi reggelről beszélt, amelyen kislánya, Panna kezét fogva érkezett a biztonságot nyújtó falak közé. A közgyűlés elnöke kiemelte azt is, hogy a diákévek nagyszerűségéhez semmi nem fogható. Ezek az esztendők nevelik ugyanis sikeres és céltudatos felnőtté gyermekeinket.

Dr. Pörneczi Károlyné 8/a osztályos diákjai is elbúcsúztak az iskolától. Fotó: Ohr Tibor

A közgyűlés elnöke a Harry Potter szerzőjének szavait idézte, aki szerint a kudarcok is szükségesek, hiszen arra tanítanak, hogy kirekesztve a lényegtelen dolgokat, a legfontosabb célra összpontosítsunk. Ha most nem is lett kitűnő a bizonyítvány, jövőre lehet még javítani rajta. Rozmán László, a KLIK Celldömölki Tankerületének igazgatója Klebelsberg gondolatát idézte, amely arról tanúskodott, hogy a civilizáltabb és erkölcsösebb nemzetnél jobb dolga van a gyermeknek. Kiemelte: az egész megyében jellemző, hogy a települések iskoláinak pedagógusai és dolgozói egyenlő elhivatottsággal végzik feladataikat.

A Celldömölki Városi Általános Iskola igazgatója, Danka Adél méltatta kollégái egész éves munkáját, felsorolta a kitűnő tanulókat és arra biztatta a ballagókat, valósítsák meg az álmaikat, legyenek szorgalmasak a középiskolás években is. Nagy és ismert idézetek után az ünneplők megnézhették a matróztáncot, amelyet egy stilizált hajó előtt jártak el a tanulók. Az évzáró végén a nyolcadikosok Demjén Ferenc egy dalával és az Alphaville együttes slágerével búcsúztak, majd szalagot kötöttek az intézmény zászlajára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!